2e thema avond Inclusie Ede over Sociale Rolversterking

thema avond Sociale Rollen (Inclusie Ede) 23 februari 2015

Deze tweede thema avond over meedoen en meetellen in Ede zal meer concreet ingevuld worden op verzoek van de deelnemers van de eerste avond in december 2014.

uitnodiging
De avond is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in dit thema, zowel voor mensen die in hun dagelijkse leven ondersteuning krijgen, als ook voor begeleiders en (beperkt) voor beleidsmakers, mensen uit het onderwijs etc.

We zullen op die avond vooral praktisch met elkaar aan de slag gaan.
Ieder mens heeft verschillende rollen in de maatschappij. Zo ben je bijvoorbeeld buurman, collega, broer of vriend.
Het is ook zo dat ieder mens kwaliteiten heeft en ergens goed in is. De één is handig en de ander behulpzaam.
Als je bijvoorbeeld een boodschap doet voor je zieke buurman dan is de buurman daar erg mee geholpen. Hij is blij en bedankt je en jij voelt je gewaardeerd.
Sociale Rol versterking (SRV) is een manier van denken en doen die duidelijk maakt waar jij sterk in bent, wat je leuk vindt en waar andere je om waarderen. Hoe meer waardevolle rollen je hebt, hoe meer je in het leven staat en meedoet.

Het is niet altijd eenvoudig om te zien wat je voor anderen kunt betekenen en hoe je goed mee kunt doen in de maatschappij. Mensen om je heen kunnen daarin meedenken. SRV leert je de goede dingen van het leven te vinden en te ervaren en midden in het leven te staan.

Wil je meer informatie? Stuur dan even een berichtje naar: paul@imthorn.org of J.vanVersevld@careander.nl

 

This entry was posted in nieuws. Bookmark the permalink.

Reacties zijn gesloten.